Week van de steak-friet

Week van de steak-friet vieren, hoe doe je dat?

Door langs te komen in je SPAR op zaterdag 14/10, uiteraard!

Je kan dan proeven van een heerlijk stukje verse Belgische biefstuk.

(deelnemende winkelpunten zie onderaan)

 

 

Om je diner compleet te maken, hebben we heel de week enkele deze promo's voor je in petto: 

Biefstuk, frietjes, saus: check? Dan is het tijd voor de volgende stap: de bereiding! 

Zo bak je de perfecte steak: 

  1. Haal het vlees ruim 20 minuten op voorhand uit de koelkast.
  2. Smelt flink wat boter op een middelmatig vuur in een kleefpan met dikke bodem. Let op: de pan mag niet te groot te zijn, anders gaat de boter rondom verbranden.
  3. Kruid één kant van de steak met peper en zout. Als de boter begint te schuimen, zet je het vuur wat hoger en leg je de steak in de pan met de gekruide kant naar beneden. Kruid nu ook de andere kant van de steak.
  4. Schroei de steak dicht en draai het vlees om. Gebruik hiervoor geen vork, dan lopen alle lekkere sappen eruit en wordt het vlees taai. 
  5. Laat de steak bakken tot de gewenste cuisson. 

 

Hoe eet jij jouw steak het liefst? Deel jouw favoriete recept op onze facebookpagina en doe er leuke ideetjes op van andere SPAR-fans!