Romige schotel uit de zee

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
300 g zalm, in blokjes
300 g witte vis naar keuze, in blokjes
4 dl room
2 el fijngesneden dille
6 lente-uitjes, in ringetjes
450 aardappelpuree (mag van de dag voordien zijn)
200 g gemalen Gouda
boter
peper & zout
Bereiding: 

Leg de lente-uitjes in een bakje met 1 eetlepel water en plaats ze 1 minuut in de microgolfoven, zodat ze zacht worden. Boter een glazen ovenschotel in. Verdeel de visblokjes over de bodem van de schotel. Giet hier de helft van de room over. Bestrooien met de dille en de helft van de lente-uitjes. Flink kruiden met peper en zout en onder elkaar mengen.

Meng de rest van de room, de kaas en de resterende lente-uitjes onder de puree. Verdeel de puree daarna mooi egaal over de vis. Plaats de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.