Varkenshaasje met perenzuurkool

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
800 g varkenshaasje
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, in kleine blokjes
1 tl gedroogde tijm
750 g zuurkool
1 dl witte wijn
2 harde peren
2 el roze rabarberconfituur
peper & zout
Bereiding: 

Dep het vlees droog en bak het rondom aan in 1 eetlepel olijfolie. Plaats het daarna 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°. Stoof intussen de ui en wortel aan in de resterende olie. Bestrooien met tijm en de zuurkool toevoegen. Giet er de wijn over en laat dit met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen.

Schil de peren en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng ze samen met de confituur onder de zuurkool. Op smaak brengen met peper en zout en nog 10 minuten op het vuur laten staan. Laat het vlees 5 minuten rusten en snij het dan in plakken. Serveer die bovenop de zuurkool, eventueel met aardappelen.