Flammkuchen met appel en blauwe bessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
3 rode uien, in fijne ringen
1 kant-en-klaar pizzadeeg
enkele takjes tijm
100 g roomkaas
peper & zout
1 el olijfolie
bloem
1 appel
100 g blauwe bessen
50 g ontbijtspek
Bereiding: 

Rol het pizzadeeg op het papier uit tot het past op een bakplaat. Rits de blaadjes van de tijmtakjes en meng ze onder de roomkaas. Op smaak brengen met peper en zout en daarna op het deeg smeren (ongeveer 1 cm van de rand blijven). Borstel de rand van het deeg in met olijfolie en bestuif hem met een beetje bloem.

Verwijder het klokhuis uit de appel en snij hem in dunne ringen. Verdeel het spek, de appelringen, de uien en de blauwe bessen over het deeg. Plaats het daarna 18-20 minuten in een voorverwarmde oven van 225°.