Selderstoofpotje met chorizo en bonen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
90 minuten
Ingrediënten: 
2 el olijfolie
6 sjalotjes, in plakjes
250 g chorizo, in schijfjes van ± 2 cm
3 geplette knoflookteentjes
1 tl paprikapoeder
8 selderstengels, in 3 gesneden
1,5 liter groentebouillon
500 g witte bonen, een nacht geweekt
2 laurierblaadjes
peper & zout
1 el grof gehakte bladpeterselie
Bereiding: 

Fruit de sjalotjes in de olijfolie tot ze zacht, maar nog niet gekleurd zijn. Voeg de chorizo toe en blijf bakken tot de sjalot gekaramelliseerd is. Voeg de look, het paprikapoeder en de selderstengels toe. Giet er een minuutje later de bouillon over. Voeg ten slotte de uitgelekte bonen en de laurierblaadjes toe. Aan de kook brengen en dan een uur tot anderhalf uur laten pruttelen, tot de bonen zacht zijn. Op smaak brengen met peper, zout en bladpeterselie.