Rundsstoofpotje met wijn

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
90 minuten
Ingrediënten: 
650 g steak, in blokjes van ±2,5 cm
3 takjes tijm
1,25 dl rode wijn
2 el olijfolie
1 ui, grof gehakt
1 wortel, grof gesneden
1 selderstengel, grof gesneden
2 el bloem
2,5 dl rundsbouillon
1 el tomatenpuree
2 geschilde aardappelen, in blokjes
2 gepelde knoflookteentjes
1 el grof gehakte platte peterselie
Bereiding: 

Doe het vlees, de tijm en de wijn samen in een kom (niet van metaal). Goed mengen, afdekken met vershoudfolie en minstens 3 uur in de koelkast plaatsen. Laat het vlees daarna uitlekken, maar bewaar de marinade.

Bak de ui, wortel en selder 5 tot 7 minuten in de olijfolie, op een zacht vuur. Roer er eerst de bloem onder en daarna ook de tomatenpuree. Voeg het vlees, de marinade, de bouillon, de aardappelblokjes en de lookteentjes toe. Aan de kook brengen, afdekken met aluminiumfolie en 75 minuten in een voorverwarmde oven van 160° plaatsen. Vlak voor het opdienen de peterselie toevoegen. Lekker met lintpasta.