Gebraiseerde kip met saffraan

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
3 el olijfolie
4 kippendijen, gehalveerd
4 gehakte sjalotjes
2 selderstengels, grof gesneden
4 knoflookteentjes, in dunne plakjes
1 el bloem
1 dl droge sherry
een tiental saffraandraadjes
5 dl kippenbouillon
2 laurierblaadjes
peper & zout
150 g erwten
100 g geroosterde amandelen, grof gehakt
1 el grof gehakte platte peterselie
Bereiding: 

Bak de kip 2-3 minuten in de olijfolie tot ze mooi goudbruin ziet. Uit de pan halen en vervolgens de sjalot, selder en look 6 tot 8 minuten bakken. Roer er de bloem onder en voeg de sherry, saffraandraadjes en de bouillon toe. Blijven roeren tot de saus aan de kook geraakt. De laurierblaadjes toevoegen en kruiden met peper en zout.

Doe de kip terug in de pan. Deksel op de pan en een half uurtje laten pruttelen. Voeg dan de erwten toe en na 2 minuten ook de peterselie. Verdelen over de borden en bestrooien met de amandelen.