Enkel-vlees-paella

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
25-30 minuten
Ingrediënten: 
2 kipfilets in grote blokjes
4 el olijfolie
200 g dun spek, in stukjes van 2 cm
6 plakken ham, in stukjes
1 chorizo-worst, in schijfjes
1 ui, fijngehakt
½ groene paprika, in fijne reepjes
3 knoflookteentjes, fijngehakt
500 g rijst
6 dl kippenbouillon
1 tl paprikapoeder
peper & zout
½ tl saffraandraadjes
Bereiding: 

Doe de saffraan en het paprikapoeder bij de bouillon en breng hem aan de kook. Kruid intussen de kip met peper en zout. Bak de kipblokjes in de olijfolie mooi bruin. Voeg na 10 minuten de ui, look, spek, ham en chorizo toe. Laat ze 3 minuten meebakken. Voeg dan de rijst en de paprikareepjes toe en giet er de bouillon over. Dek de pan goed af met aluminiumfolie en zet ze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 160°.