Rijstvlaai met slagroom

Aantal stuks: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
1 liter volle melk
100 g dessertrijst
105 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 tl bloem
70 g boter
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
2 dl slagroom
100 g geraspte chocolade
Bereiding: 

Doe de rijst samen met de melk en 100 g suiker in een pan. Kook tot een smeuïge rijstpap. Klop één ei los met de bloem en roer dit onder de rijstpap. Even laten doorkoken.

Kneed een deeg van het bakmeel, de boter, een zakje vanillesuiker en een ei. Uitrollen en er een taartvorm van 26 cm mee bedekken. Verdeel hier de rijstpap gelijkmatig over. Klop een ei los met een theelepel suiker en borstel er de deegrand mee in. Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Af laten koelen en dan afwerken met slagroom die je opklopte met een zakje vanillesuiker en geraspte chocolade.