Grieks scampipannetje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
200 g langkorrelrijst
peper & zout
2 kleine uien, in partjes
2 knoflookteentjes, in fijne plakjes
5 takjes tijm
5 el olijfolie
16 scampi’s
200 g geroosterde rode paprika, in reepjes van 1 cm
200 g zwarte olijven
het sap van 1 citroen
Bereiding: 

Doe de rijst in 4 dl kokend zoutwater. Deksel op de pan en 12-15 minuten laten garen. Bak intussen de scampi’s 3 minuten in 3 eetlepels olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Bak de ui, look en de helft van de tijm 8 minuten in de resterende olijfolie. Doe dit op een zacht vuur. Voeg de rijst, de paprika, de olijven en de rest van de tijm toe aan de uien en laat alles nog 5 minuten pruttelen. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap en de scampi’s toevoegen.