Risotto met bospaddenstoelen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
350 g risottorijst
7 dl kokende kippenbouillon
300 g bospaddenstoelen naar keuze
50 g gemalen Parmezaan
2 dl droge witte wijn
1 knoflookteentje, geplet
peper & zout
2 rode sjalotjes, fijngesneden
2 el olijfolie
2 el fijngehakte peterselie
1 klontje boter
Bereiding: 

Fruit de sjalotjes enkele minuten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de look toe en laat hem een minuutje mee bakken. Voeg de rijst toe en laat hem al roerend twee minuutjes mee bakken. Voeg in één keer de kokende bouillon toe. Deksel op de pan en het vuur op een laag pitje. Niet roeren.

Kuis intussen de paddenstoelen en versnij ze. Bak ze aan in de resterende olijfolie, kruid ze met peper en zout en blus met de wijn. Voeg dit na tien minuten toe aan de rijst. Haal de pan van het vuur wanneer de rijst gaar is en roer er de gemalen Parmezaan, boter en peterselie onder.