Zalm met pompoen

Aantal stuks: 
20
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
20 blokjes pompoen van ± 2,5 cm
½ tl gemberpoeder
een snuifje cayennepeper
1 rood pepertje, in heel fijne snippers
tuinkers
peper & zout
20 blokjes zalm van ± 2,5 cm
2 el boter
1 liter kippenbouillon
20 mooie zoute aardappelchips
2dl sojasaus
4el honing
Bereiding: 

Kook de pompoenblokjes in de bouillon tot ze zacht zijn. Doe ze door een roerzeef. Meng er het gemberpoeder, de cayennepeper en een beetje zout onder. Vorm van deze puree met natte handen 20 balletjes. Kruid de zalmblokjes met peper en zout en bak ze kort aan in de boter. Doe in een andere pan 2 dl sojasaus met 4 eetlepels honing. Voeg de pepersnippers toe en laat dit inkoken. Leg telkens een pompoenballetje op een chips en leg daar bovenop een stukje zalm. Afwerken met tuinkers en stroperige pepersnippers.