Parmentière in glaasjes

Aantal stuks: 
10
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
6 gebakken gehaktballen
4 geschilde, gekookte aardappelen
2,5 dl room
10 kerstomaatjes
peper en zout
Parmezaan
enkele basilicumblaadjes
2 el pijnboompitten
Bereiding: 

Prak de gehaktballen fijn met een vork en meng er 1,5 dl room onder. Verdeel dit mengsel over 10 vuurvaste glaasjes. Snij de kersomaatjes in fijne plakjes en schik dit op het vlees. Plet de aardappelen met een vork, meng er de resterende room onder en breng die puree op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de glaasjes. Rasp hier flink wat Parmezaan op en plaats de verrines enkele minuten in een voorverwarmde oven van 160°. Voor het opdienen bestrooien met enkele pijnboompitten en fijngesneden basilicum.