Scampi’s met wortelpuree en veenbessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
250 g aardappelen
250 g wortelen
1 el boter
peper & zout
nootmuskaat
een snuifje paprikapoeder
2 el grof gehakte walnoten
80 g gedroogde veenbessen, grof gehakt
een handvol munt, grof gesneden
de geraspte schil en het sap van 1 limoen
8 grote of 12 kleinere scampi’s, gepeld
1 el olijfolie
Bereiding: 

Pel en kuis de scampi’s (staartstuk eraan laten). Meng de veenbessen, munt en limoenschil onder elkaar. Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze 20 minuten in zoutwater. Door een roerzeef doen en er de boter onder mengen. Breng de puree op smaak met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder en meng er de walnoten onder. Warm houden.

Bak de scampi’s 2-3 minuten in de olijfolie. Besprenkelen met limoensap en kruiden met peper en zout. Doe enkele eetlepels puree op een bordje (of in een schelp) en schik er de scampi’s op. Afwerken met de veenbessen.