Camembertsoep

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
20 g Boursin fijne kruiden
200 g camembert, in blokjes
6 dl groentebouillon
1 dl room
2 tl maïzena
2 el witte wijn
1 el gehakte peterselie
4 plakken Frans brood
2 dl veenbessensaus
Bereiding: 

Warm de veenbessensaus op en laat ze goed indikken. Doe de Boursin, camembert, bouillon, room, wijn, en maïzena in een keukenrobot en mix tot je een glad mengsel hebt. Doe dit in een pan met dikke bodem en breng de soep langzaam aan de kook. Voortdurend roeren. Rooster intussen het Frans brood en smeer er de veenbessensaus op. Schep de soep in kommen of borden en werk ze af met peterselie. Serveer er de veenbessentoast bij.