Waterkersroomsoep met spekreepjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
1 liter kippenbouillon
2 bosjes waterkers
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 preiwit, in ringetjes
1 bloemige aardappel, in blokjes
1 dl room
1 klontje boter
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
peper & zout
100 g spek, in reepjes
Bereiding: 

Haal de waterkersblaadjes van de steeltjes. Stoof de prei en de sjalot aan in de boter. Voeg de aardappelblokjes en de waterkersblaadjes toe. Schenk er de bouillon bij en leg daar het kruidentuiltje in. Ongeveer 10 minuten laten koken met het deksel op de pan. Bak intussen de spekreepje krokant in een pan met antikleeflaag.

Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep en breng ze weer tot tegen de kook. Roer er dan de room onder. Kruiden met peper en zout en opdienen met de spekreepjes.