Ham-pastinaakcrème

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
600 g aardappelen, geschild en in blokjes
250 g ongeschilde pastinaak, in blokjes
150 g prei, in ringetjes
100 g fijngesneden ui
250 g gekookte ham, in blokjes
1 dl kippenbouillon
1 tl tijmblaadjes
peper & zout
5 el boter
5 el bloem
4 dl room
Bereiding: 

Stoof de aardappelen, pastinaakblokjes, preiringetjes en ui aan. Voeg de ham, tijm en bouillon toe. Laten koken tot de aardappelen zacht zijn. Op smaak brengen met peper en zout. Maak een roux van de boter en bloem. Roer er langzaam de room onder. Blijf roeren terwijl je dit mengsel 4-5 minuten laat opwarmen. Meng het onder de groentebouillon. Even goed laten opkoken en heet serveren.