Kruidig varkenshaasje met veenbessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
2 varkenshaasjes
de geraspte schil van 2 limoenen
zout
1 tl olijfolie
350 g verse veenbessen
160 g lichtbruine suiker
1 groen pepertje, fijngehakt
2,5 dl water
Bereiding: 

Meng de helft van de limoenschil met 1 theelepel zout en de helft van het groene pepertje. Wrijf de varkenshaasjes in met olijfolie. Bak ze daarna 8 minuten in een pan met antikleefpan. Omdraaien en er het limoenschilmengsel over verdelen. Plaats het vlees daarna 25 minuten in een voorverwarmde oven van 165°.

Doe ondertussen 2,5 dl water samen met de veenbessen, bruine suiker en de rest van het pepertje en de limoenschil in een pannetje. Aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten pruttelen, tot de veenbessen open gesprongen zijn. Laat het vlees 3-5 minuten rusten onder aluminiumfolie en dien het op met de veenbessensaus, en bijvoorbeeld kroketten