Rosbief met pompoen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
50 minuten
Ingrediënten: 
8 rozemarijntakjes
12 takjes verse tijm
1/2 bussel platte peterselie
2 knoflookteentjes, in dunne plakjes
1 kg rosbief
peper & zout
1 dl olijfolie
80 g pijnboompitten, geroosterd
0,5 kg vruchtvlees van pompoen, in dunne plakjes
3 tl kappertjes, fijngehakt
1 busseltje bieslook, fijngehakt
de geraspte schil en het sap van 1 limoen
1 dl mayonaise
1,5 dl room
Bereiding: 

Hak de blaadjes van de helft van de kruiden fijn. Wrijf het vlees in met peper en zout en bak het rondom aan in olijfolie. Druk er de plakjes look en de kruiden op en leg het op een bakplaat midden in een oven van 230°. Na 10 minuten de oven op 180° zetten en nog 15 minuten verder bakken.

Leg de pompoenplakjes op een andere bakplaat. Op smaak brengen met peper en zout. De resterende kruiden erover strooien en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie. Meng de kappertjes, bieslook, 2 theelepels limoensap, 1 theelepel limoenschil, peper en room onder de mayonaise. Haal het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie. Zet de oven op 220° en plaats er de pompoenschijfjes in. Strooi er na 15 minuten de pijnboompitten over en laat alles nog 5 minuten in de oven. Het vlees zeer fijn snijden en serveren met de mayonaise en pompoen.