Semifreddo van framboos

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
40 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
300 g frambozen
100 g suiker
1 ei en 2 eierdooiers
1 tl vanille-extract
3 dl room, opgeklopt
Bereiding: 

Bekleed een kleine terrinevorm met huishoudfolie. Doe de frambozen in een pannetje met 50 g suiker. Een tiental minuten laten pruttelen. Af laten koelen, fijn mixen en door een zeef doen.

Mix in een kom het ei, de eierdooiers en 50 g suiker tot een licht en luchtig mengsel. Au-bain-marie plaatsen en nog 5 minuten verder mixen. Haal ongeveer een kwart van dit mengsel uit de kom en meng er het vanille-extract onder. Meng 200 g frambozencoulis onder wat er in de kom blijft. Meng een kwart van de slagroom onder de eieren met vanille en de rest onder de eieren met frambozen.

Doe eerst een beetje van het witte mengsel in de terrine, daarna wat frambozencoulis, gevolgd door het roze mengsel. Blijf met laagjes werken tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Toedekken met huishoudfolie en 12 uur in de diepvries plaatsen. 10 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen en in plakken snijden.