Panna cotta met mango

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
2,5 dl room
250 g yoghurt
100 g suiker
1 vanillestokje
3 gelatineblaadjes
2 rijpe mango’s
0,8 dl water
muntblaadjes
Bereiding: 

Snij het vruchtvlees van de mango’s in blokjes. Hou enkele mooie blokjes apart en mix de rest fijn met het water en 50 g suiker. Verdeel de coulis over 4 glazen en plaats die 2 uur in de diepvries.

Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Meng de room, de yoghurt en 50 g suiker onder elkaar in een pannetje. Voeg het merg van het vanillestokje toe en warm het mengsel op. Niet laten koken. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en los ze op in de room. Een tiental minuten laten afkoelen en dan in de glaasjes gieten. Minstens 2 uur in de koelkast plaatsen. Voor het serveren afwerken met enkele mangoblokjes en een muntblaadje.