Moelleux van pistache

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
100 g boter
60 g gepelde pistachenoten
1 tl amandelextract
135 g suiker
60 g bloem
3 eiwitten
4 el Nutella
Bereiding: 

Laat 6 eetlepels boter zachtjes smelten. Maal de pistachenoten heel fijn in een blender. Meng er de suiker en 50 g bloem onder. Mix er de eiwitten onder en daarna ook de gesmolten boter en de het amandelextract. Laat dit deeg twee uur rusten in de koelkast.

Boter 4 vormpjes in en bestuif ze met bloem. Vul ze voor driekwart met het pistachedeeg. Duw er telkens een eetlepel Nutella in. Bak de cakejes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Serveersuggesties: poedersuiker, extra pistachenoten, versiering van gesmolten chocolade.