Pronkglaasjes met aardbei en perzik

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
2 eieren, gesplitst
60 g poedersuiker
250 g mascarpone
2 dl room
200 g aardbeien
300 g perziken uit blik
4 el amaretto
200 g boudoirs
muntblaadjes
Bereiding: 

Klop de eierdooiers met 2 eetlepels poedersuiker tot een licht en luchtig mengsel. Roer er de mascarpone onder. Klop het eiwit met de rest van de poedersuiker op tot stevige pieken. Klop de slagroom half stijf en hef er het eiwit onder. Meng dit vervolgens samen met 2 el amaretto onder de mascarpone.

Snij de aardbeien in fijne plakjes. Laat de perziken uitlekken (vang het sap op) en snij ze in schijfjes. Dompel de boudoirs kort in het perziksap met de rest van de amaretto. Doe in mooie rechte glazen achtereenvolgens laagjes mascarponecrème, koekjes, en perziken. Zet bovenaan de plakjes aardbei tegen de wand van het glas, schep er mascarponecrème tussen en werk af met enkele schijfjes perzik en muntblaadjes. Tot gebruik laten opstijven in de koelkast.