Witte chocomousse met blauwe bessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
4 gelatineblaadjes
200 g witte chocolade, in stukjes
3 eieren, gesplitst
1 pakje vanillesuiker
1 el suiker
1,5 dl slagroom
300 g blauwe bessen
4 el amaretto
1 tl geraspte sinaasappelschil
1 el maïzena
muntblaadjes
Bereiding: 

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Klop de eiderdooiers samen met de vanillesuiker, de suiker en 1 eetlepel heet water tot een schuimig mengsel. Knijp het water uit de gelatine en los die vervolgens op onder de eiercrème. Roer er daarna de chocolade onder. Klop zowel de slagroom als de eiwitten stijf en hef ze onder de chocolade. Plaats de mousse minstens 4 uur in de koelkast.

Doe de blauwe bessen in een pannetje samen met de sinaasappelschil en de amaretto. Ongeveer een kwartier laten pruttelen. Meng de maïzena onder een beetje koud water en roer dit onder de blauwe bessen. Even op laten koken en af laten koelen. Dien de blauwe bessen op samen met enkele lepels witte chocolademousse en werk af met muntblaadjes.