Cake met veenbessen en clementijntjes

Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
65 minuten
Ingrediënten: 
boter
500 g gezeefde bloem
250 g suiker
2 tl bakpoeder
½ tl zout
250 g yoghurt
4 el melk
6 el vers sap van clementijntjes
4 el zonnebloemolie
2 eieren
2 tl vanille-extract
3 tl geraspte schil van 2 clementijntjes
350 g veenbessen
125 g poedersuiker
Bereiding: 

Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout onder elkaar. Meng in een andere kom de yoghurt, melk, 4 eetlepels clementijntjessap, olie, vanille-extract, eieren en 2 theelepels clementijntjesschil onder elkaar. Roer de natte ingrediënten onder het bloemmengsel en meng er voorzichtig 300 g veenbessen onder. Doe het deeg in een ingevette, langwerpige cakevorm en plaats die 65 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Laat de cake afkoelen en roer ondertussen het resterende clementijntjessap onder de poedersuiker. Sprenkel de glazuur over de cake. Afwerken met de rest van de veenbessen en clementijntjesschil.