Kokostaart

Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
35 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
500 g kant-en-klare cakemix
75 g boter
2,5 dl heet water
3 eieren
0,75 dl Batida de Coco
125 g geraspte kokos
300 g frambozenconfituur
Voor de topping:
400 g suiker
2 eiwitten
1 tl citroensap
500 g geraspte kokos
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180º. Vet 2 ronde cakevormen in. Laat de boter smelten in het water. Meng de cakemix, het water met de boter, de eieren, de geraspte kokos en de Batida goed onder mekaar. Verdeel het deeg over de 2 vormen en bak de cakes 25 minuten. Laat ze volledig afkoelen.

Mix voor de frosting de suiker, de eiwitten en het citroensap gedurende 30 seconden op een lage snelheid. Zet de kom au-bain-marie en mix 7 minuten op hoge snelheid. Leg één cake op een schotel. Smeer er de confituur op. Leg de tweede cake hier bovenop. Smeer de cake aan alle kanten in met de frosting en bestrooi het geheel met flink wat geraspte kokos. Tot gebruik in de koelkast plaatsen. Afwerken naar eigen smaak.