KoekjesSPAR

Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
12 minuten
Ingrediënten: 
600 g bloem
300 g boter op kamertemperatuur
300 g suiker
2 losgeklopte eieren
1 tl vanille-extract
poedersuiker
enkele theelepels sprinkels
Bereiding: 

Mix de boter en de suiker tot een licht, romig mengsel. Mix er dan de eieren en het vanille-extract onder. Meng er beetje bij beetje de bloem onder, totdat er zich een stevig deeg heeft gevormd. Maak hier een bol van, verpak die in huishoudfolie en leg die een uur in de koelkast. Rol het deeg uit op en bebloemd oppervlak tot een dikte van 4 mm. Steek er mooie sterren uit, van diverse groottes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en plaats die 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Bestrooi de puntjes van de sterren met poedersuiker en sprinkels en schik ze mooi op elkaar (de grootste uiteraard vanonder) zodat een hoge pyramidevorm ontstaat.