Aardappel-eitortilla met Serrano

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
40 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
8 plakken Serranoham
4 aardappelen
kleine ui
2 el olijfolie
6 eieren
125 g geraspte oude kaas
verse tuinkruiden
peper en zout
Ingrédients: 
8 tranches de Serrano
4 pommes de terre
petit oignon
2 cs d’huile d’olive
6 œufs
125 g de fromage râpé
fines herbes fraîches du jardin
poivre et sel
Bereiding: 

Leg 8 plakken Serranoham op een bakplaat en zet die 40 minuten in een oven van 100°. Kook 4 ongeschilde aardappelen 10 minuten in zout water en snij ze in plakken. Bak ze samen met de ringen van een kleine ui aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg 3 losgeklopte eieren toe en strooi er dan 75 g geraspte oude kaas over. Na 2 minuten nog eens 3 losgeklopte eieren en 50 g geraspte kaas toevoegen. Bestrooien met een handvol gehakte verse tuinkruiden, peper en zout. Deksel op de pan leggen tot het ei gestold is (niet roeren). Plaats de tortilla nog 2 minuten onder de grill en keer hem dan om op een bord. Serveren met de Serranoham en wat extra tuinkruiden.