Aardappel-Parmezaanbolletjes

Aantal personen: 
10
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
200 g broodkruim
200 g geraspte Parmezaan
1 el Verstegen Taste of The World Italiaanse kruiden
1 tl zout
½ tl lookpoeder
125 g bloem
2 losgeklopte eieren
750 g krielaardappelen
olijfolie
Ingrédients: 
200 g de chapelure
200 g de parmesan fraîchement râpé
1 c. à s. d’épices italiennes Verstegen Taste of The World
1 c. à c. de sel
½ c. à c. d’ail en poudre
125 g de farine
2 œufs battus
750 g de grenailles
huile d’olive
Bereiding: 

Meng het broodkruim, de Parmezaan, het zout, lookpoeder en kruiden onder elkaar. Rol de ongeschilde aardappeltjes eerst door olijfolie, daarna door de bloem, vervolgens door de eieren en ten slotte door het broodkruimmengsel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie. Plaats ze 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van 205°. Opdienen met pesto en een tomatensausje om te dippen.