Aardappel-pompoenquiche

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
35 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
1 kant-en-klaar bladerdeeg
750 g aardappelen, in hapklare stukken
900 g pompoen, in hapklare stukken
2 rode paprika’s, in hapklare stukken
een bussel lente-uitjes, grof gesneden
40 g spekblokjes
1 rood pepertje, fijngehakt
2 el olijfolie
30 g oude Gouda, geraspt
4 eieren
2,5 dl melk
peper & zout
boter
Ingrédients: 
1 pâte feuilletée prête à l’emploi
750 g de pommes de terre coupées en morceaux
900 g de potiron coupé en morceaux
2 poivrons rouges coupés en morceaux
1 botte d’oignons verts coupés grossièrement
40 g de lardons
1 petit piment rouge finement haché
2 c. à s. d’huile d’olive
30 g de gouda vieux râpé
4 œufs
2,5 dl de lait
poivre & sel
beurre
Bereiding: 

Kook de aardappelblokjes gaar in zoutwater en giet ze af. Bak intussen het bladerdeeg 10 minuten blind in een ingeboterde taartvorm.

Bak het spek aan in de olijfolie. Voeg de pompoenblokjes en de paprika toe en laat ze 5 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout, het pepertje en de lente-uiringetjes. Nog even laten doorbakken en dan onder de aardappelen mengen.

Doe het aardappelmengsel in de taartvorm. Roer de eieren, de melk en de kaas onder elkaar. Op smaak brengen met peper en zout en dan over de groenten gieten. Bak de quiche 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.