Aardappelgratin met spek

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
40 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
1 kg aardappelen
peper & zout
200 g gerookt spek, in blokjes
2,5 dl room
nootmuskaat
100 g geraspte Parmezaan
boter
fijngesneden peterselie
Ingrédients: 
1 kg de pommes de terre
poivre & sel
200 g de lard fumé coupé en dés
2,5 dl de crème
noix de muscade
100 g de parmesan râpé
beurre
persil finement haché
Bereiding: 

Schil de aardappelen, kook ze 20 minuten in zoutwater en laat ze lichtjes afkoelen. Verwarm intussen de oven voor op 180°. Boter een ovenschotel in. Snij de aardappelen in schijfjes en schik die afwisselend met spekblokjes in de schotel. Giet er de room over en kruid alles met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooien met de kaas en 25 minuten in de oven plaatsen. Voor het opdienen bestrooien met peterselie.