Aardappelkoekjes met spinazie en Brugge Oud

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
40 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
300 g Brugge Oud, geraspt
600 g aardappelen, geschild
5 eieren
boter
200 g gekookte ham, in sneden van ± 0,5cm
100 g gerookt spek, in blokjes
100 g jonge spinazieblaadjes
100 g gemengde sla
peper & zout
nootmuskaat
Ingrédients: 
300 g de Vieux Brugge, râpé
600 g de pommes de terre, épluchées
5 œufs
beurre
200 g de jambon cuit, en tranches de ± 0,5cm
100 g de lard fumé, en dés
100 g d’épinard jeune
100 g de salade mixte
dressing aux fines herbes Amora
poivre & sel
noix de muscade
Bereiding: 

Kook de aardappelen in water met een snuifje zout. Pureer ze met 3 eierdooiers en breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Blancheer de spinazie. Kruid hem met peper en zout en meng er de helft van de puree onder. De andere helft van de puree meng je met 200 g gemalen Brugge Oud. Beboter een ovenschotel en 8 bakringen van 7 cm diameter en 6 cm hoogte. Klop 2 eieren los met peper en zout. Snij met de bakringen rondjes uit de ham en bak het spek. Leg de bakringen in een ovenschotel. Vul ze in deze volgorde: 1 cm spinaziepuree, een beetje geraspte Brugge Oud, 1 rondje ham, een beetje spek, een beetje kaas, kaaspuree en losgeklopt ei. Zet de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Serveren met gemengde sla en een streepje kruidenvinaigrette.