Aardappelslaatje met broccoli

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingredi├źnten: 
600 g vastkokende aardappelen
2 el kappertjes, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
1,5 dl hete groentebouillon
4 el wijnazijn
peper & zout
2 tl mosterd
30 g pijnboompitten, geroosterd
2 selderstengels, in dunne plakjes
400 g broccoli, in roosjes
5 el olijfolie
basilicumblaadjes
Bereiding: 

Kook de aardappelen in de schil 15-20 minuten. Afgieten en af laten koelen. Doe de sjalot bij de bouillon. Roer de kappertjes, 3 eetlepels wijnazijn, de mosterd en een beetje peper en zout onder elkaar.

Verwijder de schil van de aardappelen en snij ze plakjes. Doe die in een kom en giet er de bouillon over. Een half uurtje laten trekken. Kook intussen de broccoli 3 minuten in zoutwater. Doe de selder, de broccoli en de pijnboompitten bij de aardappelen en roer er de olie onder. Bestrooien met hele basilicumblaadjes en verder op smaak brengen met peper, zout en azijn.