Aardappeltortilla met witte asperges

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
400 g vastkokende aardappelen
400 g witte asperges
1 el suiker
peper & zout
1 ui
100 g feta
een handvol platte peterselie
6 eieren
2 el slagroom
nootmuskaat
2 el olijfolie
Ingrédients: 
400 g de pommes de terre fermes
400 g d'asperges blanches
1 cs de sucre
poivre et sel
1 oignon
100 g de feta
1 poignée de persil plat
6 œufs
2 cs de crème fraîche
noix de muscade
2 cs d'huile d'olive
Bereiding: 

Kook de ongeschilde aardappelen 20 minuten in zoutwater. Af laten koelen, pellen en in schijfjes van een halve centimeter snijden. Maak de asperges schoon en snij ze in stukjes van 4 cm. Kook die ongeveer 8 minuten in water met de suiker. Laten schrikken in koud water. Snij de ui fijn en verdeel de feta in blokjes. Hak de peterselie grof. Klop de eieren los met de room en meng er de feta en peterselie onder. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.Verwarm de olie in een pan en bak er de aardappel goudbruin in. Giet er het eiermengsel over en strooi er de stukjes asperge op. Lichtjes laten stollen en daarna 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 220° plaatsen. Warm of koud opdienen.