Aardbei-vanilleparfait

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 min. + 30 min. koelen
Bereidingstijd: 
15 min. + 1 heure koelen
Ingrediënten: 
3 eierdooiers
het sap en de geraspte schil van 1 limoen
35 g suiker
het merg van 1 vanillestokje
500 g yoghurt
1,5 dl room
200 g aardbeien
100 g LU madeirakoekjes
Ingrédients: 
3 jaunes d’œufs
le jus et le zeste râpé de 1 citron vert
35 g de sucre
la pulpe de 1 gousse de vanille
500 g de yaourt
1,5 dl de crème
200 g de fraises
100 g de biscuits Madeira LU
Bereiding: 

Zet 4 glaasjes in de diepvries. Mix de eierdooiers en 30 g suiker goed onder elkaar. Roer er dan de limoenschil en het vanillemerg onder. Mix het mengsel daarna au bain-marie tot een romige massa. Van het vuur halen en verder met de hand roeren tot het mengsel afgekoeld is.

Klop de slagroom stijf en hef hem samen met de yoghurt onder het eiermengsel. Doe de helft hiervan in de glaasjes en plaats ze terug 30 minuten in de diepvries. Plet intussen de aardbeien met de rest van de suiker en het limoensap. Verkruimel de koekjes grof. Doe ze samen met de aardbeien in de glaasjes en schep er de rest van het yoghurtmengsel op. Nog ongeveer 1 uur invriezen.