Aardbeiensoepje met meringue

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
450 g aardbeien, gewassen, kroontjes verwijderd + 4 aardbeien om te garneren
2 el Cointreau
sap van 2 limoenen
1 el fijne suiker of honing
munt om te garneren
Voor de meringue:
200 g eiwit
200 g fijne suiker
200 g bloemsuiker
1 el maïszetmeel
Ingrédients: 
450 g de fraises lavées et équeutées + 4 fraises pour garnir
2 cs de Cointreau
le jus de 2 citrons verts
1 cs de sucre fin ou de miel
menthe pour garnir
Pour la meringue:
200 g de blanc d’œuf
200 g de sucre fin
200 g de sucre en poudre
1 cs de fécule de maïs
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 120°C. Mix het eiwit met de suiker stijf. Klop er de bloemsuiker en het maïszetmeel onder. Spuit het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen elke portie. Zet 1 uur in de oven. Laat de oven tijdens het bakken op een kier. Mix ondertussen de aardbeien met de likeur, limoensap en de suiker fijn. Haal door een zeef. Verdeel de soep over borden, leg in elk bord een portie meringue en werk de soep af met munt en schijfjes aardbei.