Antipasti-pizza

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
7 minuten
Ingrediënten: 
2 el olijfolie
1 stokbrood
200 g gemarineerde artisjokharten, fijngesneden
125 g mozzarella, in plakjes
1/2 rode paprika, in blokjes
60 g ontpitte zwarte olijven, in ringetjes
2 geplette knoflookteentjes
peper & zout
60 g geraspte Parmezaan
1 el peterselie, fijngehakt
Ingrédients: 
2 c. à s. d’huile d’olive
1 baguette
200 g de cœurs d’artichauts marinés, émincés
125 g de mozzarella, en tranches
½ poivron rouge, en dés
60 g d’olives noires dénoyautées, en petits anneaux
2 gousses d’ail, pressées
poivre & sel
60 g de parmesan râpé
1 c. à s. de persil, finement haché
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°. Smeer een ronde ovenschotel of grote taartvorm in met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel het stokbrood in 16 gelijke plakken en leg die dicht tegen elkaar op de schotel. Smeer het brood in met de resterende olie. Plaats het brood 15 minuten in de oven. Strooi er daarna de helft van de Parmezaan op en verdeel er de artisjokken, de mozzarella, paprikablokjes, knoflook en olijven over. Kruiden met peper en zout Opnieuw in de oven plaatsen tot de mozzarella gesmolten is (5-7 minuten). Voor het opdienen bestrooien met peterselie en de rest van de Parmezaan.