Antipasti-schotel

Aantal personen: 
10
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
35 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
1 aubergine (ca. 500 g), in plakken van 1 cm
4 courgettes, in plakken van 1 cm
1 el olijfolie
200 g zwarte olijven
200 g zongedroogde tomaatjes
250 g mozzarellaparels
10 plakken prosciutto
grissini
500 g ricotta
1 ei
1 knoflookteentje, geplet
peper & zout
Ingrédients: 
1 aubergine (d’environ 500 g) coupée en tranches d’1 cm
4 courgettes coupées en tranches d’1 cm
1 c. à s. d’huile d’olive
200 g d’olives noires
200 g de tomates séchées au soleil
250 g de mini-boules de mozzarella
10 tranches de jambon italien
gressins
500 g de ricotta
1 œuf
1 gousse d’ail écrasée
poivre & sel
Bereiding: 

Borstel 2 ovenschaaltjes in met olijfolie. Meng de ricotta, het ei en de look onder elkaar. Op smaak brengen met peper en zout en in de schaaltjes doen. Plaats ze 30 minuten in een oven van 180°. Een half uurtje laten afkoelen. Smeer intussen de plakken aubergine en courgette in met olie, kruid ze met peper en zout en grill ze 2-3 minuten aan iedere kant. Af laten koelen. Verdeel alles mooi over 10 borden.