Aspergetaartjes met geitenkaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
200 g bloem
peper & zout
110 g boter (kamertemperatuur)
4 eieren
2 el witte wijn
500 g witte asperges
1 tl suiker
1 el citroensap
6 takjes tijm
150 g verse geitenkaas
1 dl room
40 g pijnboompitten
2 el honing
Ingrédients: 
200 g de farine
poivre et sel
110 g de beurre (à température ambiante)
4 oeufs
2 cs de vin blanc
500 g d'asperges blanches
1 cc de sucre
1 cs de jus de citron
6 branches de thym
150 g de fromage de chèvre frais
1 dl de crème
40 g de pignons de pin
2 cs de miel
Bereiding: 

Kneed de bloem met ½ tl zout, 100 g boter, 1 ei en de witte wijn tot een glad deeg. In vershoudfolie wikkelen en 1 uur in de koelkast leggen. Smeer 4 kleine taartvormpjes in met de resterende boter en bekleed ze met het uitgerolde deeg. 15 minuten blind bakken in een oven van 200°. Poets en schil de asperges en snij ze in stukjes van 3 cm. Kook die 6-8 minuten in zout water met de suiker en het citroensap. Afgieten en goed laten uitlekken.
Meng de resterende eieren en de room onder de geitenkaas. Op smaak brengen met peper, zout en de helft van de tijmblaadjes. Verdeel de asperges over de taartjes en schep er het geitenkaasmengsel op. Plaats de taartjes 20 minuten in een oven van 200°. Verdeel er de resterende tijm, de pijnboompitten en de honing over en bak ze nog tien minuten verder.