Avocadogazpacho met scampi

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
1 ui (fijngesneden)
1 knoflookteentje (fijngesneden)
1 kleine groene peper (fijngehakt)
2 avocado’s
het sap van 2 limoenen
4 dl groentebouillon
2 el olijfolie
peper & zout
8 scampi’s (gepeld)
Ingrédients: 
1 oignon coupé fin
1 petite gousse d'ail coupée fine
1 petit poivron vert haché fin
2 avocats
le jus de 2 citrons verts
4 dl de bouillon de légumes
2 cs d'huile d'olive
poivre & sel
8 scampis épluchés
Bereiding: 

Lepel het vruchtvlees uit de schaal van de avocado’s. Doe het samen met de ui, de knoflook, het pepertje, bijna alle limoensap, de groentebouillon en 1 eetlepel olijfolie in een keukenrobot. Mixen tot een glad mengsel en op smaak brengen met peper en zout. Minstens een uur in de koelkast plaatsen. Bak intussen de scampi’s 3 minuten in de resterende olijfolie. Besprenkel ze met limoensap en serveer ze bij de gekoelde gazpacho.