Bailey’s chocoladesoufflé

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
12 minuten
Ingrediënten: 
1,25 dl melk
175 g suiker
2 tl maïzena
1 tl vanille-extract
15 g fondantchocolade, fijngehakt
3 el ongezouten boter
4 el Bailey’s
10 eiwitten
1 tl bakpoeder
Ingrédients: 
1,25 dl de lait
175 g de sucre
2 c. à c. de maïzena
1 c. à c. d’extrait de vanille
15 g de chocolat fondant, en copeaux
3 c. à s. de beurre doux
4 c. à s. de Bailey’s
10 blancs d’œufs
1 c. à c. de levure chimique
Bereiding: 

Boter 6 ovenpotjes in en bestrooi de binnenkant met suiker. Omdraaien zodat de overtollige suiker eruit valt. Meng 60 g suiker, de maïzena en het vanille-extract onder de melk. Smelt 2 eetlepels boter samen met de chocolade. Roer er daarna langzaam de melk onder. Roer er vervolgens de Bailey’s onder en hou het mengsel warm op een zacht vuurtje.

Klopt de eiwitten schuimig met het bakpoeder. Voeg 6 eetlepels suiker toe en klop verder tot het eiwit stijf is. Hef dit voorzichtig onder het chocolademengsel. Verdelen over de potjes en 12 minuten in een voorverwarmde oven van 205° plaatsen. Schep er eventueel een sausje in van 40 g suiker, 1 dl room en 2 el Bailey's, die je al roerend mengde op een laag vuurtje.