Balletjes in tomatensaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
olijfolie
2 lookteentjes, geperst
een mespunt cayennepeper
2 blikjes tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
handvol basilicumblaadjes
Voor de gehaktballen:
50 g paneermeel
100 ml melk
1 ei
30 g parmezaanse kaas, geraspt
2 el gehakte peterselie
500 g kippengehakt
peper & zout
Ingrédients: 
huile d’olive
2 gousses d’ail, écrasées
une pointe de couteau de poivre de Cayenne
2 boîtes de tomates en cubes
2 cs de purée de tomates
une poignée de feuilles de basilic
Pour les boulettes :
50 g de chapelure
100 ml de lait
1 œuf
30 g de Parmesan râpé
2 cs de persil haché gros
500 g de haché de poulet
poivre & sel
Bereiding: 

Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en stoof de look met de cayennepeper aan. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en meng er 2/3 van de basilicumblaadjes onder. Kruid met peper en zout. Laat op een laag vuur sudderen. Maak ondertussen de balletjes. Doe het paneermeel in een kom en giet er de melk bij. Meng er het ei, de kaas en peterselie onder. Voeg dan het gehakt toe en kneed alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout. Rol met natte handen balletjes van het gehakt. Leg ze in de saus, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Strooi net voor het serveren de resterende basilicum over de saus. Serveer met stokbrood, rijst of pasta.