Banaan-pecanmuffins

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
150 g bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout
70 g rietsuiker
100 g grof gehakte pecannoten
2 bananen
5 el melk
2 el gesmolten boter
1 ei
½ tl vanille-aroma
Ingrédients: 
150 g de farine
2 cc de levure en poudre
une pincée de sel
70 g de sucre de canne
100 g de noix de pécan hachées gros
2 bananes
5 cs de lait
2 cs de beurre fondu
1 œuf
½ cc d’arôme de vanille
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. Voeg de suiker en noten toe en schep alles goed om.

Plet de bananen met een vork en roer ze samen met de melk, ei en het vanille-aroma goed door elkaar. Schep dit onder de droge ingrediënten.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, leg er nog een pecannoot bovenop en zet 25 minuten in de oven. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Tip: Voeg nog 2 el citroensap en -rasp toe voor een vleugje frisheid.