Belgische kaasschotel met karakter

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
45 min
Ingrediënten: 
250 g Chimay classique
250 g Damse Mokke
250 g Vlaskaas
250 g Herve l’Exquis zacht
Broodstengels
druiven
Voor de chutney:
3 peren, geschild, in blokjes
handvol rozijnen
sap van ½ citroen
1 steranijs
1 kaneelstokje
2 el wittewijnazijn
1 el bruine suiker
Ingrédients: 
250 g de Chimay classique
250 g de Damse Mokke
250 g de Vlaskaas
250 g de Herve l’Exquis doux
gressins
raisins
Pour le chutney:
3 poires, épluchées, en dés
une poignée de raisins secs
jus de ½ citron
1 anis étoilé
1 bâton de cannelle
2 cs de vinaigre de vin blanc
1 cs de sucre brun
Bereiding: 

Doe alle ingrediënten voor de chutney in een pannetje en laat op een zacht vuur een half uur stoven. Serveer de kazen op een mooie plank en geef er de chutney, broodstengels en druiven bij.

Voorzie ongeveer 250 g kaas per persoon als het een hoofdschotel is. Als nagerecht of voorgerecht mag je de porties halveren.

We serveren onze kazen te koud! En dat is nefast voor de smaak. Koop je kazen het best op de dag dat je ze serveert. Bewaar ze op kamertemperatuur en leg ze een uurtje van tevoren open. Toch eerder kopen? Bewaar ze dan niet te koud, bijvoorbeeld in de kelder of de groentelade van je koelkast.