Biersoep uit München

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
2 el boter
1 liter pilsbier
suiker
peper & zout
een snuifje nootmuskaat
het sap van 1 citroen
2 eierdooiers
1 dl room
Ingrédients: 
2 cs de beurre
1 litre de bière pils
sucre
poivre & sel
une pincée de noix de muscade
le jus d’un citron
2 jaunes d’œuf
1 dl de crème
Bereiding: 

Verhit de boter, voeg het bier toe en breng het geheel op smaak met peper en zout, een beetje suiker en nootmuskaat. Voeg ook het citroensap toe. Kook de soep een keer kort op en haal de pan van het vuur. Maak een liaison van de room en de eierdooiers en roer dit mengsel door de soep. Deze biersoep heet opdienen met broodkorstjes.