Bladerdeegburgers

Aantal stuks: 
20
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minutes
Bereidingstijd: 
25 minutes
Ingrediënten: 
4 x kant-en-klaar bladerdeeg
3 el gesmolten boter
½ t zout
4 Roma-tomaten
4 el groene pesto
20 grote basilicumblaadjes
2 mozzarellaballen
10 plakken ontbijtspek
Ingrédients: 
4 x de la pâte feuilletée
3 cs de beurre fondu
½ cc de sel
4 tomates Roma
4 cs de pesto vert
20 grandes feuilles de basilic
2 boules de mozzarella
10 tranches de lard petit-déjeuner
Bereiding: 

Duw uit ieder vel bladerdeeg 10 rondjes met een doorsnede van 5 centimeter. Borstel ze allemaal in met gesmolten boter en bestrooi ze met zout. Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bak het deeg in +/- 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°. Snij ondertussen de tomaten en de mozzarella in plakken. Bak het ontbijtspek krokant in een pan met antikleeflaag. Laat de bladerdeegrondjes afkoelen en bouw daarna de burgers op: een deegkoekje, pesto, een plakje tomaat, een blaadje basilicum, een plakje mozzarella, een halve plak spek en een deegkoekje. Vast steken met een mooie prikker.