Bladerdeegcroques

Aantal stuks: 
12
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minutes
Bereidingstijd: 
25 minutes
Ingrediënten: 
2 x kant-en-klaar bladerdeeg
1 eierdooier
2 el water
6 plakken Serrano-ham
6 plakken oude kaas
3 el mosterd
Ingrédients: 
2 x de la pâte feuilletée
1 jaune d'œuf
2 cs d'eau
6 tranches de jambon Serrano
6 tranches de fromage vieux
3 cs de moutarde
Bereiding: 

Steek uit het bladerdeeg 24 rondjes van ± 5 cm en leg die op een bakplaat met bakpapier. Roer het water onder de eierdooier. Borstel dit mengsel lichtjes over de rondjes. Plaats het deeg in een voorverwarmde oven van 190°, tot het mooi luchtig en goudbruin is. Bak intussen de Serrano-ham krokant in een pan met antikleeflaag. Snij de gebakken bladerdeegrondjes voorzichtig doormidden, besmeer ze met mosterd en verdeel er de kaas en de ham over.