Blauwe bessentaart

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
55 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
200 g speltbloem
125 g suiker
een mespuntje zout
1 eierdooier + 3 eieren
150 g boter
het merg van 1 vanillestokje
70 g vanillesuiker
1,5 dl slagroom
0,8 dl melk
2 el maïzena
250 g blauwe bessen
Ingrédients: 
200 g de farine d’épeautre
125 g de sucre
une pointe de couteau de sel
1 jaune d’œuf + 3 œufs
150 g de beurre
les graines d’une gousse de vanille
70 g de sucre vanillé
1,5 dl de crème fouettée
0,8 dl de lait
2 cs de maïzena
250 g de myrtilles
Bereiding: 

De bloem, 75 gram suiker, het zout, de boter en de eierdooier met kneedhaken tot een deeg mixen. In vershoudfolie wikkelen en minstens een half uur in de koelkast leggen. Boter een bakvorm in en bestuif hem met bloem. Rol het deeg uit tot een grootte die volstaat om de vorm te vullen. Goed aandrukken, meermaals inprikken met een vork, bedekken met bakpapier en 5 minuten blind bakken met gedroogde erwten. Klop intussen de eieren, 50 gram suiker en de vanillesuiker tot een licht een luchtig mengsel. Mix er daarna het vanillemerg, de room en de melk onder, en tot slot ook de maïzena. Vul hier het voorgebakken deeg mee. Drop er de blauwe bessen in en bak de taart 30 minuten op 175°.