Blinde vink met stamppot van savooikool en bruine saus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
4 blinde vinken
1 groene savooikool, fijngesneden
1 kg aardappelen, in stukken gesneden
2 dl melk
boter
peper, zout en nootmuskaat
150 ml water
Ingrédients: 
4 oiseaux sans tête
1 chou de Savoie vert, finement coupé
1 kg de pommes de terre épluchées, coupées en morceaux
2 dl de lait
Beurre
Poivre, sel et noix de muscade
150 ml d’eau
Bereiding: 

Kook de savooikool in gezouten water en verfris onder de koude kraan.

Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en laat drogen.

Stamp voor de stamppot de warme aardappelen samen met de savooikool, melk en boter tot puree.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Bak de blinde vinken aan in wat boter. Voeg het water toe en laat de blinde vinken verder garen. Door achteraf wat boter toe te voegen aan het braadvocht krijg je een mooie bruine saus.

Serveer de blinde vinken samen met de stamppot en de bruine saus.