Boekweitpannenkoekjes met kaneelappeltjes en noten

Aantal stuks: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
100 g boekweitbloem
snuf zout
2 eieren
250 ml melk
plantaardige olie
2 el honing
klontje boter
2 appels, in blokjes
2 tl kaneel
1 el poedersuiker
50 g pecannoten
Ingrédients: 
100 g de farine de sarrasin
une pincée de sel
2 oeufs
250 ml de lait
huile végétale
2 cs de miel
une noix de beurre
2 pommes, en dés
2 cc de cannelle
1 cs de sucre en poudre
50 g de noix de pécan
Bereiding: 

Meng de bloem met het zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop stevig door. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf kloppen tot er geen klonters meer zijn en het deeg vloeiend is. Meng er tot slot de honing door. Verhit een scheutje olie in een hete koekenpan. Giet pannenkoekjes van zo’n 12 cm diameter in de hete pan. Bak aan beide kanten licht bruin. Smelt de boter in een steelpan en bak de appelblokjes met de kaneel en poedersuiker gaar en goudbruin. Serveer bij de pannenkoekjes en bestrooi met wat noten.